Uitvoeringen brandputten

De meest voorkomende uitvoeringen brandputten of brandweerbronnen zijn:

• Gesloten geboorde brandput,met een flens verbinding is een roestvrijstalen aanzuigbocht met Storz 133 aansluiting of  bij een overrijdbare uitvoering, een RVS bronflens met Storz onder een gietijzeren putkop
• Open geboorde brandput
• Geboorde brandput voorzien van onderwaterpomp, in de bron wordt een onderwaterpomp gemonteerd aan RVS stijgleiding afgewerktmet 4″ RVS bocht met storz 133 aansluiting.

Deze laatste uitvoering wordt vaak gekozen in situaties waar de grondwaterstand verder onder het maaiveld kan staan dan 6 à 7 m of wanneer er een primaire bluswatervoorziening wordt vereist.

Bij de aansluiting wordt een besturingskast op sokkel geplaatst, waarin de aan/uit bediening is opgenomen. Deze kast kan worden uitgevoerd met het gewenste slot of voorzien van sleutelbuisje.

Als er geen elektra voorhanden is, plaatst Verhey Toldijk een grotere besturingskast waarin ook ruimte is opgenomen voor een nutsaansluiting.

Voor grotere panden waar meerdere primaire bluspunten zijn gewenst, realiseert Verhey een netwerk van ondergronds leidingwerk, eindigend op diverse plaatsen bij een ondergrondse brandkraan. Bij iedere brandkraan hoort dan een eigen bedieningskast om de pomp te kunnen starten en stoppen of een besturing waarbij de pomp inschakelt op drukval.

Alle brandputten worden opgeleverd met een testrapport.

Uitvoeringen brandputten Uitvoeringen brandputtenIMG_3487