
Installatie warmtepomp. (Toldijk)
Project installatie warmtepomp Toldijk Omschrijving project Tegenwoordig wordt er bij de bouw van nieuwbouwwoningen snel gedacht aan het aanleggen en installeren van een warmtepomp.
Ontwerp, realisatie, beheer en onderhoud ondergrondse deel bodemenergiesystemen.
Bij toepassing van bodemenergie zorgt een warmtepomp voor het omzetten van energie uit de bodem naar comfortwarmte in het gebouw. De energie kan op twee manieren aan de bodem worden onttrokken: met een open bronsysteem of een gesloten bronsysteem met bodemwarmtewisselaars. Via verdampen, comprimeren, condenseren en expanderen wordt de verkregen energie uit de bodem aan het afgiftesysteem afgegeven.
Dit systeem bestaat uit in de bodem aangebrachte leidinglussen. Het aantal en de lengte hangt af van de bodemopbouw en het gewenste vermogen. Voor deze lussen boren wij gaten waar ze in kunnen hangen. Deze gaten kunnen wij boren tot wel meer dan 150 meter diep. Hoe diep we gaan is natuurlijk afhankelijk van de bodemsamenstelling. Als de lus is geplaatst zorgen wij dat al het leidingwerk op de plek van de warmtepomp terechtkomt en regelen de complete installatie. Dan werken we het bovengronds netjes af. Het grote voordeel hiervan is dat je in de zomer passief kan koelen met weinig verbruik (een rendement van meer dan 3000%).
Wij regelen uw warmtepomp van A tot Z. Dit houdt in dat we dus alle voorbereidende papierwerken doen. Daarnaast voeren we ook zelf de boring en plaatsing van de lus(sen) uit. Om vervolgens ook de afwerking en installatie van de warmtepomp voor u te regelen.
Als installateur kunt u Verhey inschakelen voor alle zaken rondom de warmtepomp. Wij kunnen hierbij voor u alles doen, van voorbereiding tot installatie, of slechts enkele onderdelen waar u zelf misschien niet gecertificeerd voor bent. Denk hierbij aan eventueel de boring, ontwerp van de bovengrondse installatie of het installatiewerk zelf.
Bij een open bronsysteem onderscheiden we een doorpompsysteem en een doubletsysteem. Een doorpompsysteem bestaat uit minimaal één haalbron en één retourbron. Zomer en winter stroomt het water in dezelfde richting en gebruiken we water van dezelfde temperatuur circa 11 graden. Een doubletsysteem bestaat uit één of meerdere bronnenparen. De stroomrichting van het water wordt per seizoen omgedraaid. Waarbij de warmte van de zomer wordt opgeslagen in de bodem om te kunnen verwarmen in de winter. Dit geldt tevens voor de opgeslagen kou van de winter, om te kunnen koelen in de zomer.
Beide soorten open bron systemen zijn geschikt om te verwarmen en te koelen. Het toe te passen systeem is afhankelijk van de totale energiebehoefte.
Zowel het open als het gesloten systeem kunnen wij op professionele wijze uitstekend voor u aanleggen en onderhouden.
Project installatie warmtepomp Toldijk Omschrijving project Tegenwoordig wordt er bij de bouw van nieuwbouwwoningen snel gedacht aan het aanleggen en installeren van een warmtepomp.
Totaalwerk nieuwbouw woningen (Hoog Keppel) Omschrijving project Op het terrein van de voormalige AVIKO fabriek in Hoog-Keppel zijn twee schuurwoningen gebouwd. Wij hebben in
Open bodemenergiesysteem en warmtepomp in bedrijfshal (Doetinchem) Omschrijving project Aanleg van een bodemenergiesysteem met een open bron (monobron). Op dit project hebben wij zowel
Aanleg bronnen voor open bodemenergiesysteem (Beekbergen) Omschrijving project Aanleg van 2 bronnen voor een open bodemenergiesysteem (WKO). Aanleg middels zuigboren en luchtliften tot ca